Način pripreme
U posudi umutimo jaja sa šećerom, dodajemo ulje i sveže mleko. Dodajemo i mlevene orahe, brašno, sodu za hleb i prašak za pecivo, prosevamo zajedno i sve dobro promešamo. Odvajamo u posudu deo smese i obojimo kakaom.
U pleh, namazan uljem i posut brašnom sipamo belu smesu i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, proveravamo čačaklicom za zube. Posle pečemo i braon koru, kraće. Hladnu belu koru sečemo na dva dela, a braon ostavljamo celu. Pripremamo sirup od vode, šećera i vanile, kuvamo 2-3 minuta i gotovo je.
Pripremamo i krem tako što u sveže mleko sa šećerom sipamo rastvoren čokoladni puding i mešamo dok se ne zgusne, skidamo sa vatre i dodajemo maslac i eurokrem, mešamo dok se ne rastopi.
Pokrivamo folijom i ostavljamo da se ohladi. Posebno umutimo pavlaku sa šećerom u prahu i kašikom dodajemo hladan krem, ponovo mešamo dok smesa ne postane homogena.
Na tacnu stavljamo belu koru, prelivamo četkom i namažemo čokoladnim kremom, nakon toga braon koru, krem i belu koru. Namažemo celu tortu čokoladnim kremom i ostavljamo da se stegne u frižideru.
Drugog dana umutimo preostalu pavlaku sa šećerom u prahu i podelimo na dva dela. U jedan sipamo na vrh noža poslastičarsku boju i promešamo da boja bude jednaka.
Jedan deo sam obojila omiljenom ljubičastom bojom, a drugu polovinu žutom. Sipamo u dva šprica sa nastavkom i pravimo ljubičaste i žute ružice.
Posipamo sa malo šećernih konfera i za svežinu listove mente. Ostavljamo da se ohladi, sečemo na komade i serviramo.