Hlepčići sa semenom maka

09/08/2018
"Ako ima neko da vam s vremena na vreme pripremi ovako mekane hlepčiće, znači da ste srećnici "
Priprema50 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 200 g
  • voda - 60 ml, za kvasac
  • šećer - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 500 g
  • mak - za posipanje
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktiviramo kvasac i čim nadođe zamesimo testo sa preostalim sastojcima. Nadolazi na toplom 40 mminuta.

Podelimo na 12 delova. Od svakog dela pravimo fitilj dug dva pedlja i vežemo na čvor, posle dva kraja uvijamo i učvrstimo u sredini čvora.

Poređamo u pleh, namažemo umućenim jajetom i posipamo semenom maka. Pečemo u umereno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 minuta. Serviramo sa šarenom solju!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti