bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka baja Danča

Musaka baja Danča

Musaka baja Danča
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
11/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
"Sočna i veoma ukusna - ovo je ređana musaka poznatog baja Danče"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U polovini masti izdinstajte isečeni luk i 1 paradajz dok ne ostane na masti. Dodajte mleveno meso, alevu papriku, so po ukusu, biber, iseckan peršun i malo vode.

Dinstajte uz neprestano mešanje dok ponovo ne ostane na masti. Oljuštite krompir i isecite ga na tanke kriške, isecite i paradajz na tanke kriške.

U pravougaoni pleh, namazan preostalim masalcem, poređajte red paradajza, nakon toga red krompira i posolite, Ravnomerno rasoredite dinstano mleveno meso, a preko poređajte red krompira i red paradajza.

Prelijte vodom do nivoa krompira i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok krompir ne bude gotov.

Umutite jaje, dodajte brašno i mleko, mešajte dok ne dobijete glatku smesu i posolite po ukusu.

Prelijte musaku smesom, pospite rendanim kačkavaljem i ponovo pecite dok kačkavalj ne dobijete zlatnobraon koricu.

Sočna i veoma ukusna poređana musaka baja Danče - kuvara bivšeg bugarskog predsednika Todora Živkova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: