Pileća supa sa kuvanom zaprškom

11/08/2018
"Sa kuvanom zaprškom svaka pileća supa se pretvara u pravi balzam za stomak "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano678
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite meso i stavite ga u šerpu sa vodom da provri. Kad provri, prospite vodu, ponovo operite meso i sipajte novu hladnu vodu. Dodajte iseckan luk, papriku, celer i izrendanu šargarepu. Dodajte malo ulja, posolite i ostavite da se kuva dok meso ne bude gotovo.

Kuvano meso (ako ima kostiju odvojite) iskidajte na male komade i vratite ih u bujon. Dodajte opran i očišćen pirinač, ostavite tako da vri 10 minuta. Skinite šerpu sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

U metalnoj posudi umutite jaje viljuškom, dodajte kiselo mleko, brašno, prstohvat limunske kiseline, sok od limuna i sipajte vodu.

Stavite na tihu vatru uz neprestano mešanje dok zaprška ne provri. Dodajte zapršku u supu i mešajte, tako supa postaje glatka i lepa.

Pospite biberom i sitno iseckanim peršunom, promešajte i stavite poklopac na šerpu 10 minuta. Servirajte!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar