Šnicle sa bešamel sosom

29/08/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Brze zapečene svinjske šnicle u domaćem bešamel sosu. Pravo uživanje za ljubitelje mesa"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano341
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se iseče na šnicle. Svaka od njih se istuca drvenim čekićem i utrlja se biberom i solju.

Proprže se nekoliko minuta u jako zagrejanom ulju, da se meso zapeče. Nakon toga se prebacuju u posudu za pečenje, doliva se oko pola šolje vode i zapeče se dok ne bude skoro potpuno gotovo.

Malo pre nego što su gotove sprem se bešamel sosom. Za taj cilj maslac se istopi u odgovarajućoj posudi. Postepeno se dodaje brašno i zaprži se. Uz neprestano mešanje se dodaje sveže mleko.

Gotov sos se dodaje u šnicle, koje se vraćaju u rernu dok potpuno ne budu gotove.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar