bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pirinač u Rerni»Pirinač sa jagnjetinom u rerni

Pirinač sa jagnjetinom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Pirinač sa jagnjetinom u rerni
Fotografije: Petya Konova
30/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije6
"To je prava ljubavna priča - krhka jagnjetina i sočan pirinač"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • jagnjeće meso - 1 but
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 4 glavice
  • paprika - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetina se odvoji od kosti i iseče na parčiće. Stavljamo je da se skuva u posoljenoj vodi dok ne bude gotovo.

Nakon toga isečemo luk i stavljamo ga da se proprži u tiganju sa malo ulja, dodajemo i isečene paprike. Nakon što se proprži stavljamo isečen paradajz i alevu papriku na 5 minuta.

Nakon što smo gotovi uzimamo veću posudu za pečenje i u nju sipamo šolju sa pirinčem i zaprškom. Sa šoljom od pirinča merimo 6 šolja bujona u kome smo kuvali jagnjetinu i stavljamo u posudu za pečenje. Dodajemo biber, so i čubar po ukusu i promešamo.

Nakon toga poređamo i mrvice i stavljamo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, kad voda provri peče se još 15 minuta i vadi se tako će pirinač biti sočan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: