Domaći sudžuci

Domaći sudžuci
Fotografije: Rusiana Mihailova
1 / 6
01/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"I da ne zaboravimo - ako ove domaće sudžuke podignete dovoljno visoko, veća je verovatnoća da će ostati do Božića"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg
  • teleće meso - 1 kg
  • slanina - 500 g
  • biber - 3 supene kašike
  • kumin - 2 supene kašike
  • piment - 2 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • crno vino - 1/4 kašičice
  • so - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Teleće i svinjsko meso sameljite dva puta, a slaninu isecite na kockice. Pomešajte ih i dodajte vino i so.

Ostavite smesu da odstoji 24 sata, nakon toga dodajte u nju sve začine i promešajte još jednom.

Napunite je u creva, a ako ima vazduha treba da ga izbušite iglom.

Prvih 2-3 dana ih malo spljeskajte. Ostavite da se suše na provetrivom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: