Krta zečetina sa sosom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
06/09/2018
"Dodajte i jednu flašu fina i dobijate savršeno jelo "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano254
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad (1.3 - 1.5 kg)
  • crni luk - 2 glavice
  • vino - 300 ml (belo)
  • beli luk - 4 čena
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca isecite na porcije i posolite.

U širokoj posudi ugrejte malo masti. Stavite meso i pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite i u istoj masti propržite luk, isečen na polumesec dok ne postane providan.

Vratite zečetinu i ako ima iznutrica, dodajte ih. Promešajte i sipajte vino + 100 ml vode.

U avanu izgnječite beli luk, majčinu dušicu i origano.Sipajte ih u jelo i dodajte biber i alevu papriku.

Sve prebacite u ekspres lonac i kuvajte 20 minuta. Nakon toga ponovo prebacite sve u široku posudu i dodajte prstohvat soli.

Kuvajte bez poklopca dok tečnost ne ispati i dok jelo ne ostane na sosu.

Servirajte sa prilogom po vašem izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar