Džejmijeva pohovana riba

06/09/2018
"Napravite ukusnu ribu i jedite sa užitkom "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano301
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite file od kože i kostiju. Isecite ga na jednake komade i lepo posolite. Ostavite na 30 minuta sa solju i ona će upiti vlagu i neće dozvoliti da smesa za pohovanje postane kašasta.

Napravite smesu za pohovanje tako što u posudu stavite brašno, pivo i prašak za pecivo. Začinite solju i biberom i mešajte dok ne dobijete homogenu u smesu. Osušite ubrusom filee i svaki uvaljajte u brašno sa obe strane.

Istresite višak brašna i potopite komade u smesu za pohovanje. Ocedite pažljivo i stavite u ugrejanu mast da se prži, svako parče prvo malo potopite u mast i stavljate, da lagano sklizne iz vaših ruku. Pržite ih nekoliko minuta dok ne dobiju zlaznu koricu. Izvadite i ocedite na ubrusu.

Ribu servirajte sa limunom i prženim krompirom. Recept je adaptiran iz emisije Džejmija Olivera. Možete koristiti smesu za pohovanje za svaku belu ribu, - bakalar, hek, oslić, ajkulu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar