Pileća krilca glazirana u koli

10/09/2018
"Sjajna i ukusna krilca za predjelo. Jednostavna čak i ljudima koji nemaju kulinarske sposobnosti "
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 tanjir
  • koka kola - 300 ml
  • soja sos - 1 supena kašika
  • bujon - 1/2 kockice
  • ulje - 30 ml
  • susam - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je izuzetno jednostavan i odgovarajuć kada žurite ili želite nešto drugačije. Operite krilca i pržite sa obe strane u ulju dok ne porumene. Kad budu gotova, prospite ulje i prelijte krilca kolom i soja sosom.

Dodajte bujon i okrećite krilca s vremena na vreme da bi kola došla do obe strane. Kad kola ispari, počinje da se stvara gust sos. Dobro je da onda dodate susam i da mrdate tiganj tako da se semenke zalepe za meso i u isto vreme da krilca pokupe sav sos u tiganju.

Skinite sa vatre kada po dnu nema sosa, nego je sav na piletini. Dobijate veoma prijarnu slatko-slanu kombinaciju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar