Sudžuk na seoski način

10/09/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4567
"Ko je bar jednom jeo domaći sudžuk, neka lajkuje post, jer boljeg od domaćeg nema!"
Priprema80 min.
Ukupno80 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg
  • goveđe meso - 2 kg ili teleće
  • meso - 500 g, masno
  • biber - 4 kašičice, mleveni
  • šećer - 2 kašike
  • čubar - na oko
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kumin - 16 g
  • creva - svinjska, tanka, za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite teletinu i svinjsko masno i nemasno meso. Ako više volite možeteda ga iseckate satarom.

Zamesite mleveno meso sa začinima i solju. Oblikujte mleveno meso i ostavite ga da odstoji jednu noć na hladnom.

Nakon toga napunite očišćena crvea smesom, uvrćući na 15 cm. Probodite ih iglom.

Koncem im zavežite krajeve i okačite da se suše na hladnom i provetrivom mestu.

Valjaju se oklagijom za 1-2 dana. Sudžuk na seoski način treba da je gotov nakon 24 do 48 sati. Ako nije dobro osušen, može da se konzumira pečen na roštilju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar