Ekler torta bez pečenja

11/09/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4230
"Ne varamo - jednostavno smo našli ove gotove eklere i posle smo se setili ovog recepta, a rezultat vidite i sami - zato zapišite ovaj recept i nek vam je slatko "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 350 g, čajni
  • maslac - 125 g
  • ekleri - 30 - 35 malih, sa mlečnim kremom
  • krem sir - 500 g,
  • čokolada - 400 g, mlečna
  • kisela pavlaka - 200 g
  • za ukras
  • čokolada - 100 g
  • šećerne figurice - od fondana
* merne jedinice

Način pripreme

Namrvite keks u blender. U njega dodajte istopljen maslac i zamesite dok ne dobijete maslac mrvice.

Rasporedimo smesu na dno kalupa za pečenje sa zidovima koji se skidaju. Prečnik kalupa je 24 cm. Preko kore ređamo male eklere koje smo pre toga ispeklii napunili mlečnim kremom.

Mutimo krem sir mikserom, dodajemo prethodno na vodenoj pari istopljenu mlečnu čokoladu i nastavljamo da mutimo. Na kraju dodajemo kiselu pavlaku.

Ovu smesu sipamo preko eklera ravnomerno. Ostavljamo tortu na nekoliko sati u frižideru da se stegne. Nakon toga se sklone pokretni zidovi kalupa i ukrašava se po želji.

Ja sam rastopila 100 g čokolada na vodenoj pari i napravila klistove i cvetove od šećernog fondana. Čokoladu sam razlila po ivici torte, a cvetove i listove sam poređala u sredinu.

* Šećerne figure se rastapaju u kremu, zato treba da se stave preko torte neposredno pre serviranja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar