Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra, kobasica i kiseo kupus u đuvečari

Svinjska rebra, kobasica i kiseo kupus u đuvečari

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k435
Svinjska rebra, kobasica i kiseo kupus u đuvečari
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
12/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
5
"Svinjetna sa kupusom - razlog broj jedan da čekamo zimu s nestrpljenjem"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, rebra
  • kobasica - 1 komad, sveža
  • kiseli kupus - 1 komda
  • ulje - 100 ml
  • mast - 1 - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 - 2 kašike
  • so
  • biber
  • rasol - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra se iseku na parčiće i posipaju solju i biberom. Kiseli kupus se iseče na trake.

U glinenu posudu se na dno stavlja red kiselog kupusa, preko njega rebra i krugovi kobasice, ponovo red kiselog kupusa i rebra. Završavamo kupusom.

Preliva se toplom vodom i sokom od kpusa. Dodaje se aleva paprika i masnoća. Možete da stavite i jednu ljutu papriku za pikantan ukus. Zatvara se poklopcem.

Ubacimo u hladnu rernu i pečemo 2 sata na umerenoj temperaturi dok ne budu gotovi meso i kupus. Jedinstveno ukusno domaće jelo :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: