Fokače od belog luka sa parmezanom
bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Fokača»Fokače od belog luka sa parmezanom

Fokače od belog luka sa parmezanom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Fokače od belog luka sa parmezanom
12/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
"Aromatičan izazov, kome želite da se predate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac, so i pola meda se rastvore u vodi. Brašno se proseje, oformi se udubljenje u koje se sipa pola maslinovog ulja i postepeno se dodaje kvasac. Zamesi se glatko testo koje se ostavlja da naraste.

Glavicama belog luka se oljušte samo gornji listovi, stavljaju se u aluminijumsku foliju i prelivaju se preostalim medom i maslinovim uljem. Uvijaju se dobro i zapeku se u rerni, dok ne puste sok. Nakon toga se hlade i pasiraju se.

Testo se premesi zajedno sa pireom od belog luka i podeli se na dva dela. Razvija se u pravougaonike i stavlja se u masnoćom namazanu posudu za pečenje. Ostavljaju se da narastu. Mažu se maslinovim uljem i posipaju se sirom i začinima. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: