Tolstolobik sa povrćem iz rerne

13/09/2018
"Uzmite jednog svežeg tolstolibika, a ostalo je lako - hoćemo li reći živeli kad se riba ispeče?"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo ribu. Začinimo začinima i ostavimo na 30 minuta da upije začine. Oljuštimo lluk i krupnije isečemo, na polumesec.

Beli luk oljuštimo i isečemo na dva dela. Šargarepu isečemo na četvrtine, a pečurke na polumesec.

U namazan pleh poređamo luk, ribu, šargarepu, pečurke, dodajemo 1 lovorov list i prelijemo vinom i vodom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta i nakon toga pokrijemo folijom da se dinsta još 40 minuta. Na kraju skidamo foliju i pečemo kratko dok ne dobije lepu koricu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti