Spanać sa pirinčem, pečurkama i mocarelom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
17/09/2018
"Malo mocarele i spanaća ppstaje pravi gurmanski predlog za ljubitelje "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano427
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 200 g, zamrznut
  • luk - 1 glavica
  • mladi beli luk - 1 struk
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • pirinač - 3/4 šolje
  • mocarela - 50 g
  • pečurke - 100 g, iz konzerve
  • so
  • biber
  • čubar
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagreva se ulje u tiganju, zaprže se sitno isečen luk i beli luk dok ne omekšaju, dodaju se pečurke, posipa se solju, biberom i čubrom.

Meša se i ostavlja 3-4 minuta da uvri tečnost. Dodaje se opran i oceđen pirinač, meša se i kad blago promeni izgled, sipaju se 2-3 šolje vrele vode i meša se da se pomešaju sastojci.

Isključuje se ringla i prebacujemo u malu posudu za pečenje. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok pirinač ne bude gotov. Vadi se posuda i odozgo se raspoređiju parčići mocarele, vraća se u rernu na 5 minuta da se sir istopi.

Servira se sa mladim belim lukom i peršunom.

Đakonija!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar