Domaći teleći file, pripremljen u soku od kiselog kupusa

17/09/2018
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Ne tražite dalje savršeno meze - evo ga kod nas, i već drugi tanjir jedemo "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 5 kg
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • sok od kiselog kupusa - 3 - 4 l
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseći na komade, i ukloniti sve žilice i masne delove.

U dubokoj posudi sipati sok od kiselog kupusa, pa ostaviti file da odstoji tri dana.

Nakon trećeg dana file izvaditi i ostaviti ga 5-6 sati u vodi, koju nekoliko puta treba promeniti.

U drugoj posudi sjediniti sve začine, tako da ima najviše aleve paprike.

Teleće meso dobro uvaljati sa svih strana u začine, pa ga okačiti na mestu gde ima promaje.

Imati u vidu da se teleće meso suši brže od svinjskog i pilećeg.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti