Pikantno arapsko jelo sa jajima - Šakšuka

17/09/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Ukusno, aromatično i lako za spremanje - naš omiljeni gurmanluk iz arapske kuhinje "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite luk na polumesece, a beli luk na sitno. U dubok tiganj stavite maslinovo ulje i sačekajte da se zagreje.

Dodajte luk i kumin i zapržite. Kada luk dobije zlatastu boju dodajte beli luk i paprike isečene na trake.

Zapržite dok paprike ne omekšaju. Dodajte sok od paradajza i prstohvat šećera, promešajte dobro i začinite drugim začinima (so, biber, aleva paprika, čili, kari, kurkuma).

Ostavite da se krčka na slaboj vatri. Nakon toga razbijte jaja pažljivo jedno po jedno, poklopite i kuvajte dok jaja ne budu gotova.

Ja sam prebacila smesu u malu posudu za pečenje razbila jaja i zapekla u prethodno zargejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-12 minuta. Servirajte jelo dok je toplo i pospite sitno isečenim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar