Džuljunski kečap

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Džuljunski kečap
Fotografije: Viktoriya Afzali
18/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
"Samo domaći kečap! Kupljeni bledi naspram ovog"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 7 kg
  • šećer - oko 1 kg
  • sirće - 4 šolje
  • biber - 2 pakovanja (po 10 g svako)
  • kumin - 2 pakovanja, mleveni (po 10 g svako)
  • so - 1 šolja
  • čubar - 3 kašike
  • beli luk - 1 paket, suvi ili 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz stavljamo u kipuću vodu na 40-50 sekundi i nakon toga u ledenu da se škoira.

Oljuštimo ljuske i pasiramo. Sipamo smesu kroz sito i procedimo, da se otklone semenke. Stavljamo u široku šerpu sos od paradajza i mešamo dok ne uvri jedan deo vode.

Sipamo sirće, šećer i so. Pet minuta pre nego što isključimo kečap sipamo začine - kumin, biber, beli luk i čubar.

Gotov džuljunski kečap sipamo u tegle i sterilišemo 10 minuta.

Za pikantniji ukus može da se stavi više kumina i biber.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: