bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pašteta»Domaća praseća pašteta

Domaća praseća pašteta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Domaća praseća pašteta
Fotografije: Radka Slavova
1 / 2
20/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje1 min.
Ukupno31 min.
"Toliko je ukusna ova pašteta, da vam jedna tegla nikako neće biti dovoljna"

Potrebni sastojci

  • svinjska glava - 1 komad
  • džigerica - svinjska
  • so - 25 g
  • biber - 5 g, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Glava od praseta se dobro skuva, meso se odvoji od kostiju i melje se na mašini za meso.

Sirova džigerica se takođe melje.

Pomešaju se glava i džigerica, dodaje se so, biber i malo vode u kojoj smo kuvali glavu - za lakše pasiranje.

Napune se teglice, i sterilišu se oko pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: