Musaka sa pirinčem, tikvicama i patlidžanom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj64303
22/09/2018
"Uksuna musaka koja ostavlja utisak, u kojoj nećete naći meso ili kobasicu "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zapržite luk. Dodajte isečene šargarepu i paprike. Nakon 1-2 minuta dodajte pirinač. Nakon što se proprži, dodajte pire i nalijte bujon.

Dodajte začine i ostavite nadev da se skuva dok ne bude polugotov. Isecite patlidžan na kolutove i pospite ga solju. Nakon 30 minuta ga operite i osušite. Isecite tikvicu na kolutove.

U podmazanu posudu za pečenje poređajte pola tikvice. Odozgo rasporedite polovinu nadeva. Pospite narendanim kačkavaljem i pokrijte patlidžanom. Sipajte drugi deo nadeva, opet pospite kačkavaljem i poređajte preostale tikvice.

Stavite nekoliko čeri paradajza i ponovo pospite kačkavaljem. Umutite jaja sa mlekom i brašnom. Dodajte prstohvat soli i biber.

Prelijte musaku i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se ne zarumeni odozgo. Ostavite da se blago ohladi i servirajte isečenu na parčiće sa kašičicom pavlake ili kiselim mlekom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar