Uskršnji kolač Brioš

22/09/2018
"Spajamo dva omiljena kolača na jedan veličanstven način, da bismo dobili ovaj veličanstveni uskršnji kolač Brioš "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 160 g
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 130 ml
  • ulje - 120 ml
  • limun - pola kore
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 20 g, svež
  • eurokrem - za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i 1 supenu kašiku od šećera u mlakom mleku, dodajte 2 supene kašike brašna i promešajte.

Uvijte posudu streč folijom i ostavite na toplom da se udvostruči. Nakon toga ponovo promešajte, dodajte još 1 supenu kašiku brašna i ostavite drugi put da se udvostruči.

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i sitno izrendane korice limuna. Dodajte smesu u nadošao kvasac, zamesite meko testo i ostavite da nadođe na toplom i da se udvostruči.

Razvucite dva lista, trudite se da bude pravougaonog oblika. Namažite jedan list eurokemom, a drugi list stavite preko i isecite trakice veličine ne više od 2 cm.

Svaku trakicu uvijte u fitilj i poređajte u kalup za kuglof namazan uljem.

Ostavite na toplom da nadođe, stavite kalup u hladnu rernu i uključite na 150 stepeni prvih 20 minuta i posle na 170 stepeni, pecite dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube. Gotov brioš pospite šećerom u prahu i servirajte.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti