Uvijena pogača sa maslacem i sirom

23/09/2018
"Kažu da što je pita uvijenija, toliko je ukusnija, ali to ostavljamo vama da procenite "
Priprema90 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno130 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kockica (42 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 2
  • brašno - oko 1 kg
  • ulje - 3 supene kašike
  • između kora
  • maslac - 1 pakovanje
  • sir - oko 400 g, izrendan
  • za premazivanje
  • žumance - 1 komad, malo ulja i sveže mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo zamesimo testo od navedenih sastojaka. Ostavljamo da da lepo nadođe. Ako je toplo u prostoriji dovoljno je i pola sata.

Razvucite testo na četiri kore. Stavite papri za pečenje u pleh.

Stavite prvu koru, namažite je mekanim maslacem i odozgo sipajte rendani sir.Odozgo stavite drugu koru, lepo pritisnite ( i ivice) i ređajte tako do četvrte kore. Uz pomoć obruča ili posude napravite krug u centru.

Počnite da sečete od ivica kruga do kraja, treba da dobijete 16 jednakih parčadi. Svak parče stavite na susedni, tako ćete dobiti 8 duplih parčadi.

Uvijte prvo i uvijte ga u sredini, da liči na puža. Uvijte i ostale i uvijte sa strane tako da pogača liči na cvet. Ostavite da nadođe ponovo.

Pomešajte sastojke za premazivanje i četkom namažite pogaču. Pecite na 170 stepeni dok ne bude potpuno gotova!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti