Domaći mlečni sladoled

Domaći mlečni sladoled
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
24/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Domaći sladoled nije samo veoma ukusan, nego je uvek na dohvat ruke"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo sveže mleko da vatru da se ugreje.

Odvojimo žumanca od belanaca, u žumance dodajemo šećer i mutimo dok se ne rastopi.

Kad se šećer rastopi dodajemo brašno i vanilu i mutimo smesu.

Gotovo ugrejano mleko dodajemo u smesu, neprestano mešamo. Gotvu smesu sipamo u šerpu i stavljamo na vatru, mešamo dok ne dobijemo krem.

Ostavljamo krem da se ohladi, a za to vreme umutimo belanca na sneg sa 1 supenom kašikom šećera.

Krem od belanaca dodajemo kašiku po kašiku u drugi krem uz neprestano mešanje drvenom kašikom samo u jednom pravcu dok ne dobijemo mekanu smesu.

Gotvu smesu možemo staviti u zamrzivač da se ledi, ali možemo i dodati kakao u deo smese i onda vratiti u celu smesu, dobro promešamo i vratimo u zamrzivač.

Po želji možemo obojiti poslastičarskim bojama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: