Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Primamljive rol-viršle sa kačkavaljem

Primamljive rol-viršle sa kačkavaljem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Primamljive rol-viršle sa kačkavaljem
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Nisu prosto primamljive, nego izazivaju zavisnost - rol-viršle kojima ne možete da odolite"

Potrebni sastojci

  • sastojci za testo
  • sveže mleko - 250 ml
  • kiselo mleko - 80 g
  • jaja - 3 komada 81 žumance za premazivanje)
  • ulje - 50 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica, dr Oetker
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 700 g
  • nadev
  • viršle - 5 komada, svinjske
  • kačkavalj - 150 g
  • čubar
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • voda - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašičica
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo srednje tvrdo testo od navedenih sastojaka, ostavimo da nadođe.

Kad testo bude gotovo podelimo ga na lopte, od svake razvucite elipsastu koru. Isecite viršle na dva dela po dužimi, a kačkavalj na trakice.

Po sredini svake kore stavite parče viršle i ivice kačkavalja, pospite čubrom. Nožem za picu isecite dve strane na trakice i upletite kako želite.

Ostavite ih da nadođu, nakon toga namažite umućenim žumancem i pospite susamom.

Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: