Narodne kobasice

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714850277
Narodne kobasice
Fotografije: Iva
2 / 4
28/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
160 min.
Ukupno
160 min.
"Ljudi vole narodne tvorevine i to je još jedan ukusan povod za narodnu ljubav"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 deo krhko 1 deo masno
  • luk - 3 glavice
  • so
  • biber
  • kumin - mleveni
  • čubar - po ukusu
  • ljute paprike - 2 - 3 sušene i samlevene
  • bujon - 1 šolja, od kosti
* merne jedinice

Način pripreme

Jedan deo masne svinjetine i jedna deo krhke se samelju 2 puta na mašini za meso. Na svaka 2 kilograma mesa dodajte 3 glavice prethodno isečenog i zaprženog luka, so, biber, kumin i čubar po ukusu. Dodajte i 2-3 istucene, sušene ljute papričice i šolju bujona od mesa.

Smesa se meša veoma dobro i ostavlja se da odstoji jednu noć. Sledećeg dana se pune tanka creva. Kobasice se vezuju i spuštaju u vrelu vodu. Nakon što provru izvadite ih i ocedite. Okačite ih da se osuše.

Tako napravljene kobasice su veoma ukusne pečene ili pržene sa garnirungom od salate od kiselog kupusa, krompir salate, salate od pasulja ili turšije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: