Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Pohovane šnicle od svinjskog mesa

Pohovane šnicle od svinjskog mesa

ZoriZori
Guru
8932865k
Pohovane šnicle od svinjskog mesa3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Veliku đakoniju smo vam spremili, ali daćemo je samo onima koji su doneli pivo za potkupljivanje"

Potrebni sastojci

  • svinjski kontra file - 6 komada
  • ulje - 50 ml
  • biber - sveže mleven
  • so
  • za pohovanje
  • prezle
  • brašno
  • kukuruzno brašno
  • jaja - 2 komada
  • soja sos - 2 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinski kontra filei se operu i osuše kuhinjskim ubrusom.

Istucaju se na tanko veoma pažljivo tučkom za meso kroz streč foliju. Po želji možete da ih isečete kalupom po izboru - elipse, trouglovi ili pravougaonici.

Svaka šnicla se posipa biberom i s malo soli i ostavlja se 15-20 minuta da upije arome bibera i da se usoli.

U dubokoj posudi se umute jaja sa soja sosom.

U širokom tanjiru se pomešaju jednake količice belog brašna, prezli i kukurunog brašna. Dodaje se sveže mleveni biber, so po ukusu i dobro se meša.

U tiganju sa debelim dnom se zagreva ulje.

Istucane šnicle se prvo uvaljaju u suve sastojke, nakon toga se potapaju u smesu sa umućenim jajima sa soja sosom i ponovo u suvu smesu. Prže se sa obe strane dok ne dobiju prijatnu zlatasto-braon preplanulost.

Ostavljaju se na kratko na kuhinjskom ubrusu da se ocede od suvišne masnoće i serviraju se sa svežom salatom po izboru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: