bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Paprikaš od luka s pečurkama

Paprikaš od luka s pečurkama

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Početnik
7413008
Paprikaš od luka s pečurkama
Fotografije: Elena Stoichovska
29/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Sočan paprikaš od povrća koji želi da bude serviran sa belim vinom i ništa više"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se stavlja ulje, tek toliko da prekrije dno. Luk se ljušti i seče se na polumesece. Sipa se u zagrejano ulje.

Paprika se očisti od semenki i seče se na duge i tanke parčiće.

Kada luk omekša, dodajemo isečenu papriku, mešamo, posipamo biberom i majčinom dušicom i ostavljamo da se izdinstaju.

Pečurke očistimo i isečemo na parčiće. Dodajemo ih u smesu od povrća, posipamo sa malo soli, dodajemo vino i sos od nara (nije obavezan, ja ga korsitim za začinjavanje salata, ai volim i da kuvam sa njim - daje ne tradicionalan ukus). Ostavljamo jelo da se dinsta na tihoj vatri oko 20-30 minuta. Povremeno mešamo.

Serviramo sa dobro ohlađenim belim vinom.

*Nisam dodavala vodu, jer pečurke puštaju dovoljno - cilj nam je da uvri tečnost i da jelo ostane na gustom sosu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: