bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Pohovana svinjska džigerica sa limunom

Pohovana svinjska džigerica sa limunom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pohovana svinjska džigerica sa limunom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
30/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
"Spremni smo da ostavimo koji god posao da imamo, da zgrabimo po jedno pivo i da dođemo, samo nam kažite gde"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski džigericu na odgovarajuće parčiće. Natopite je u haldnoj vodi, da se odstrani krv. Ako ima žila, takođe ih odstranite. Oceđenu džigericu skuvajte 4-5 minuta.

Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi za prženje. Umitite jaja, potopite svako parče džigerice i brašno, nakon toga u jaje i na kraju u prezle.

Ispržite dok ne postanu zlataste sa svih strana. Potapamo je najpre u brašno, da se osuši, ako još ima tečnosti po njoj.

Začinite solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: