Posni sač

Posni sač
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Toliko ukusan sač da uopšte nećete primetiti nedostatak priloga, na primer šnicli"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • krompir - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • šampinjoni - 2 komada, sveži
  • pečurke - marinirane
  • kukuruz - konzerva
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • so
  • peršun
  • mirođija
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće i pečurke i isecite ih na kriške, trakice, krugove. Odvojite komade paradajza i stavite ih na sač.

Patlidžan prethodno potopite u posoljenu vodu, nakon toga operitie da se odvoji gorak ukus.

Posolite povrće i marinirajte sa maslinovim uljem.

Ostavite na oko 20 minuta da omekšaju. Ugrejte grli i pecite sa obe strane.

Poređajte povrće na sač, dodajte kukuruz i marinirane pečurke. Dodajte 1-2 supene kašike od marinade iz pečuraka.

Stavite hladan sač u hladnu rernu, nakon toga uključite rernu i pecite oko 30-35 minuta dok ne bude gotovo.

Pre serviranja ukrasite mirođijom, peršunom i kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: