Posni pirinač sa pečurkama iz rerne

02/10/2018
"Toliko ukusno i bogato da se uopšte nećete setiti šnicle "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano164
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte, šargarepu oljuštite i isecite na krugove, pečurke očistite četkom, spanać očistite os stabla.

Ugrejte ulje u šerpi i dinstajte iseckani luk i šargarepu.

Dodajte pečurke, isečene na komade i spanać. Promešajte i kratko dinstajte dok odvojena tečnost od pečuraka ne ispari.

Sipajte opran i oceđen pirinač, promešajte, dodajte so, biber, majčinu dušicu, listiće sveže nane, isečene sa peršunom.

Sipajte mlaku vodu da pokrije sastojke i ostavite na 3-4 minuta na vatri koliko da pirinač nabubri.

Prebacite u pleh i pecite u ugrejanoj rerni 180 stepeni dok ne bude gotovo. Prosto jelo jedinstvenog ukusa.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar