Padišahova gozba

Padišahova gozba
03/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno165 min.
Porcije7
"Kad gledamo šta je padišah jeo, razumemo zašto je bila tolika borba da se sedne na tron"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj šerpi rastopimo maslac i dodajemo sitno iseckan luk, meso, isečeno na kockice i krupnije isečenu šargarepu, dinstamo 10-15 minuta. Čim se meso zaprži dodajemo paradajt pire i bujon od povrća.

Prosevamo brašno, posolimo i dobro promešamo, nakon toga sipamo vodu koliko da pokrije povrće i kuvamo meso još 60 minuta.

Pravimo male proreze po patlidžanu i pržimo u ugrejanom ulju 10 minuta sa svih strana. Kad ih izvadimo oljuštimo dok su još topli. Rastopimo maslac za pire, dodajemo brašno i dobro promešamo. Stavljamo oljušten i sitno iseckan patlidžan. Dodajemo parmezan i kačkavalj, krupnije izrendane i sveže mleko, promešamo i pržimo 3-4 minuta.

Na tanjiru pravimo podlogu od patlidžan pirea, a odozgo stavljamo kebap.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: