Aromatično svinjsko meze

03/10/2018
"Da znate koliko vina pije ovo meze, otići ćete da otvorite drugo bure "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ne pišem količinu začina, zato što zavise od količine mesa i želje. Meso treba da bude potopljeno 24 sata u posoljenoj vodi.

Tačno kad prođe 24 sata vadimo i ostavljamo 20-30 minuta da se ocedi.

Za to vreme sve sastojke sipamo u blender ili mašinicu za mlevenje mesa i sitno sameljemo.

Kad meso bude gotovo stavljamo ga u pleh i posipamo začinima. Treba lepo da ga uvaljamo u njih da se zalepe po mesu.

Konac udenemo u iglu i provučemo kroz meso da napravimo čvor da ga zakačimo. Zakačimo na provetrivo mesto bez direktne sunčeve svetlosti i tako se suši između 15 i 20 dana.

Kad se osuši tanko ga sečemo i serviramo za meze uz crno vino.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar