Supa od teleće kolenice

06/10/2018
"Supa koja ugreva dušu i osladiće se celoj porodici "
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleća kolenica - 750 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • nana - 20 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo kolenicu i stavljamo da se kuva u hladnoj vodi, dodajemo i malo soli.

Kad bude gotova izvadimo i sečemo na komade, vraćamo u šerpu ponovo.

Isečemo luk sitno i pržimo u malo ulja, kad se proprži dodajemo brašno i nakon toga alevu papriku.

Uzimamo bujon iz mesa i sipamo u alevu papriku, mešamo. Nakon toga vraćamo u supu sitno iseckanu nanu i izgnječeni beli luk, kuvamo još 20 minuta.

Kad bude gotovo skidamo sa vatre i zapržimo jajima i sokom od limuna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar