Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa pilećim džigericama

Musaka sa pilećim džigericama

SofiaSofia
Početnik
176286
Musaka sa pilećim džigericama
Fotografije: Sofia
1 / 3
23/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Do sada niste probali ovkvu musaku, ne znate šta propuštate"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • luk - 1 glavic
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • ulje
  • so
  • biber
  • čubar
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • brašno - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isečemo na krugove i stavljamo na dno pleha, posipamo lukom sa solju, biberom i čubrom.

Na luk stavljamo pileće džigerice i posipamo ih začinima. Dodajemo šargarepu i paprike, isečene na kockice, a pečurke na kriške.

Dodajemo ulje i promešamo, pečemo na 200 stepeni dok ne dobiju lepu boju.

Dodajemo preliv i pečemo dok ne porumene na istoj temperaturi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: