Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Patatnik»Domaći patatnik sa korama za picu

Domaći patatnik sa korama za picu

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Domaći patatnik sa korama za picu1 / 2
24/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Od nas se traži da nalazimo i da predlažemo ukusne i jednostavne recepte, a od vas - pa da uživate u njima"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • jaja - 4 komada
  • luk - 2 komada
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 200 g
  • kore za pitu - 12 komada, tanke
  • nana - 2 supene kašike, sveža
  • bugarski luk - 1 supena kašika
  • čubar - 1 supena kašika
  • ulje - 4 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i oljuštimo krompir, krupnije ga izrendamo.

Luk sitno isečemo i iscedimo od vode. Dodajemo u krompir.

Izrendamo sir i kačkavalj i pomešamo sa umućenim jajima. Dodajemo ih u povrće.

Začinimo sve svežom nanom, sitno iseckanom, bugarskim lukom i čubrom.

U tiganj koji se ne lepi stavljamo uljem namažemo ivice tiganja.

Namažemo tri kore za pitu uljem i stavljamo jednu na drugu u tiganj, ivice izlaze izvan tiganja.

Sipamo polovinu nadeva i pritiskamo ka ivicama da se oblikuje po tiganju.

Odozgo pokrivamo sa još tri namazane kore i dobro uvijamo ivice da ne izlaze i ne pregore.

Pečemo patatnik ispod poklopca na umereno ugrejanoj ringli.

Kad porumeni odozdo okrećemo sa druge strane uz pomoć tanjira ili daske i pečemo još malo. Kad ih okrenemo pečemo bez poklopca da dobijemo hrskavu koricu.

Takođe ponavljamo i sa preostalim delom nadeva i korama.

Kad bude gotovo namažemo lepo maslacem i ostavljamo da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Veoma ukusno
15.10.2022 11:51