Sarmica od pilećih iznutrica

12/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4560
"Čak i da niste toliko gladni, opet nećete moći da odolite i poješćete jednu porciju ove aromatične sarmice sa pilećim iznutricama "
Priprema45 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno135 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće inutrice - 1 kg (džigerice, srca i bubci)
  • pirinač - 250 g
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 20 g
  • mladi luk - 10 komada (pera)
  • biber - 1/2 kašičice
  • nana - 1 kašika, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i oprane iznutrice (osim džigerica) stavite u šerpu sa posoljenom vrelom vodom, pre nego što ponovo provru sklanjajte penu koja se formira.

Ostavite da vru oko sat, 10 minuta pre nego što ih sklonite sa ringle stavite i džigerice. Izvadite skuvane iznutrice i isecite na male kocke, poređajte ih na dno posude za pačenje u kojoj ćete peći sarmice.

U tiganj sipajte ulje, dodajte maslac da se zagreje, dodajte sitno isečen stari luk i zapržite na slaboj vatri oko 5-6 minuta.

Rasporedite ravnomerno zaprženi luk preko sarmica. Iseite sveža pera luka preko njih, dodajte dobro očišćen i opran pirinač.

Procedite bujon od iznutrica i sipajte ga u posudu, količina dodatog bujona da bude jedan litar. Promešajte sarmicu, posolite, ako je neophodno, i pospite biberom i nanom.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite dok pirinač ne bude gotov.

Servirajte sarmicu, puneći posudu njom i okrenite u tanjir, prelijte frikase sosom ili kiselim mlekom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar