Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Faširane šnicle»Šnicle od tikvice, patlidžana i krompira

Šnicle od tikvice, patlidžana i krompira

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k98
Šnicle od tikvice, patlidžana i krompira
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 5
28/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Austrijanci mogu da uzmu bečke šnicle i da idu da slušaju Mocarta jer ova šnicla od tikvice, patlidžana i krompira bukvalno baca na zemlju Probajte i razumećete da ne pričam prazne priče"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad, srednja
  • krompir - 300 g
  • patlidžan - 200 g, pečen i oljušten
  • peršun - po ukusu
  • so
  • brašno - 4 - 5 kašika, sa podizačem testa
  • kari - po ukusu
  • za garniranje
  • kisela pavlaka
  • mirođija - sveža
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvicu, ljuštimo i sečemo po dužini na 3-4 parčeta. Ako je neophodno odstranimo semenke. Tikvicu narendamo na krupno rende i solimo po ukusu.

Ostavljamo 5-10 minuta i cedimo dobro od soka. (Stavljamo u veliku cediljku i pritiskamo kašikom da se ocedi ili ocedimo pomoću gaze). Krompir ljuštimo i skuvamo, patlidžan isečemo na sitno.

U oceđene tikvice dodajemo skuvan pasiran krompir i isečen pečen i oljušten patlidžan. Dodajemo so po ukusu, kari po ukusu, isečen svež peršun i 4-5 kašika brašna sa podizačem testa.

Dobro mešamo. Od dobijene guste, lepljive kaše, pomagajući se kašikom, sipamo u zagrejano ulje i ispržimo šnicle. Vadimo na salvetu da se ocede od suvišne masnoće.

Serviramo sa kiselom pavlakom, pomešanom sa biberom po ukusu, solju po ukusu i svežom mirođijom isečenom na sitno. Možemo da dodamo i beli luk u prahu ili pasiran čen belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: