Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Sarmica od pilećih iznutrica

Sarmica od pilećih iznutrica

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k331
Sarmica od pilećih iznutrica
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
28/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
8
"Čak i da niste toliko gladni, opet neećete moći da odolite i poješćete jednu porciju ovih aromatičnih sarmica sa pilećim iznutricama"

Potrebni sastojci

  • pileće iznutrice - 1 kg (džigerice, srca i bubci)
  • pirinač - 250 g
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 20 g
  • mladi luk - 10 komada (pera)
  • biber - 1/2 kašičice
  • nana - 1 kašika, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i oprane iznutrice (osim džigerice) stavite u šerpu sa slanom vrelom vodom, pre nego što ponovo provru, sklonite penu koja se stvorila.

Ostavite da vru oko sat, 10 minuta pre nego što ih sklonite s vatre stavite i džigerice. Izvadite skuvane iznutrice i isecite na male kocke, poređajte ih na dno posude za pečenje, u kojoj ćete peći sarmicu.

U tiganj sipajte ulje, dodajte maslac da se zagreje, dodajte sutno isečen stari luk i zapržite na slaboj vatri oko 5-6 minuta.

Rasporedite ravnomerno zapržen luk preko iznutrica. Isecite sveža pera luka preko njih, dodajte dobro očišćen i opran pirinač.

Procedite bujon od iznutrica i sipajte ga u posudu za pečenje, količina dodatog bujona da bude jedan litar. Promešajte sarmicu, psoolite, ako je neophodno i pospite biberom i nanom.

Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite dok pirinač ne bude gotov.

Servirajte sarmicu, tako što njom napunite posudicu i okrenete u tanjir, prelijte sosom frikase ili kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: