bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Posni paprikaš sa prazilukom, šargarepom i paprikama

Posni paprikaš sa prazilukom, šargarepom i paprikama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Početnik
2k759k113
Posni paprikaš sa prazilukom, šargarepom i paprikama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
29/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Kada te jedan paprikaš natera da dobro počistiš tanjir, znači da je napravljen kako treba"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike pečemo na roštilju, ljuštimo i isečemo na trake. Praziluk i šargarepa se oljušte, praziluk se iseče na sitno, a šargarepe - na tanke krugove.

Zagreva se ulje u tiganju, zaprži se praziluk i šargarepe dok ne omekšaju. Nakon 4-5 minuta dodajemo isečene paprike, mešamo da se pomeša povrće.

Sipa se brašno, meša se, dodaje se i aleva paprike, meša se da ne zagori, sipa se vodam da se prekriju sastojci, i kuva se na slaboj vatri dok ne bude gotovo.

Začinjava se solju, biberom i servira se sa isečenim peršunom.

To je najukusniji posni paprikaš, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: