Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Jagnjeći kurban za zdravlje

Jagnjeći kurban za zdravlje

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k410
Jagnjeći kurban za zdravlje
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
29/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Baš kad mu je red po zakonu - Jagnjeći kurban za zdravlje"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1.5 kg
  • luk - 1 glavica
  • iznutrice - 300 g, skuvana i sitno iseckana
  • morska so - 2 supene kašike
  • biber
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo sa kostima na komade. Operemo dobro tekućom vodom, posle prelivamo sa 3 litre hladne vode u veliku šerpu zajedno sa glavicom luka. Ako ima žilica odvajamo.

Stavljamo šerpu na vatru da se kuva na umerenoj vatri bez poklopca. Kad se stvori pena odozgo, skidamo je rešetkastom kašikom.

Skuvamo meso izvadimo, bujon procedimo. Ako je meso od šilježeta ili ovčije, kuva se duže.

Vraćamo meso u bujon zajedno sa iznutricama i dodajemo lovorov list, biber i so po ukusu. Kuvamo još malo na tihoj vatri dok se meso samo ne odvoji od kostiju.

Kurban serviramo topao, prvo uzimamo kutlačom od dna sa mesom, posle sipamo malo čorbe i na kraju malo masnoće odozgo.Tako sipamo na naš način.

Prijatno, budite zdravi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: