Mleveno meso na šišu na turkmenski način
Мляно месо на шиш по тюркменски
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ražnjići»Mleveno meso na šišu na turkmenski način

Mleveno meso na šišu na turkmenski način

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
44145958162
Mleveno meso na šišu na turkmenski način
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 3
01/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Mleveno meso na šišu na turkmenski ili ćuftica na čačkalici na bugarski način - nije važno, važno je samo da ne nestane pivo, jer se sa njim zaliva"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • mirođija - 1/2 vezice
  • jaje - 1 komad, po želji
  • so
  • biber
  • aleva paprika - ljuta
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte mleveno meso sa začinima i zelenišem isečenim na sitno.

Zamesimo dobro i ostavljamo jedan sat na hladnom da odstoji.

Uzimamo meso i pritiskamo ga pljosnatim ražnjićem, oblikujući izdužene pljosnate ćuftice.

Možemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi.

Pečemo šiš sa obe strane na gril tiganju ili roštilju na drveni ugalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: