Posne sarme od listova vinove loze sa cimetom i suvim grožđem

02/12/2018
"Strpljenje, strpljenje, cimet i suvo grožđe "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano192
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept je odgovarajuć za predstojeće postove. Odlična raznolikost u jelovniku.

Očistimo pirinač, operemo dobro i propržimo sa biberom, alevom paprikom, soli, nanom, cimetom i suvim grožđdem.

Kad postane providan stavimo jednu kašiku paradajz pirea i vodu koliko da ga pokrije.

Ostavljamo da upije vodu, pripremamo listove i počinjemo najvažniji proces - savijanje sarmi.

Gotove sarme poređamo u pleh, u sredinu stavimo pirinač koji je ostao, sipamo vodu da ih pokrije i poređamo preko kriške limuna.

Pečemo dok voda ne ispari.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar