Prženi šaran sa paradajz sosom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Pržena Riba»Prženi šaran sa paradajz sosom

Prženi šaran sa paradajz sosom

Prženi šaran sa paradajz sosom
Fotografije: tsvetoslava kirkova
03/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"Ako će biti šaran, neka bude pržen sa paradajz sosom - kuvarska poslovica"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šarana očistimo od krljušti i unutrašnjosti, skidamo peraja i glavu (nju možemo koristiti za riblju čorbu), isečemo na krugove po 1.5 cm i posolimo i pobiberimo.

Svaki krug potapamo lepo u brašno, skidamo višak i pržimo u ugrejanom ulju. Prženu ribu ostavljamo sa strane.

Sameljemo paradajz, u dubokom tiganju propržimo luk i beli luk, dodajemo paradajz i kuvamo dok tečnost ne ispari, dodajemo začine i skidamo sa vatre.

Poređamo ribu u odgovarajuću pleh, prelivamo paradaz sosom i pečemo 10 minuta u ugrejanoj rerni na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: