Jagnjeća sarma od džigerica sa jagnjećom maramicom i basmati pirinčem
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Jagnjeća sarma od džigerica sa jagnjećom maramicom i basmati pirinčem

Jagnjeća sarma od džigerica sa jagnjećom maramicom i basmati pirinčem

Jagnjeća sarma od džigerica sa jagnjećom maramicom i basmati pirinčem
Fotografije: Potrebitel#184319
04/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije9
"Jedna jedinstvena sarma od jagnjećih džigerica sa basmati pirinčem, sa kojom ćete pokupiti ovacije gostiju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi.

Za to vreme kuvamo basmati pirinač. Ovaj tip pirinča se kuva u odnosu 1:3. Dobro ga operemo i stavljamo na vatru sa vodom i sačekamo da provri. Smanjujemo temperaturu i poklopimo 15 minuta. Isključimo ringlu i ostavljamo 5-10 minuta da odstoji. Umutimo viljuškom.

U veliki pleh isečemo jagnjeće džigerice, sipamo pirinač i začinimo soja sosom i ostalim sastojcima. Dodajemo luk, prethodno isečen i propržen u maslinovom ulju, takođe i malo deo bujona.

Savljamo u prethodno ugrejanu rernu i pečemo. Pirinač je već kuvan tako da neće oduzeti više pd 15 minuta.

Razvučemo jagnjeću maramicu po celom plehu kao preliv. Vraćamo u rernu i pečemo dok se ne stvori korica. Jelo serviramo toplo.

Napomena. Pirinač se može kuvati u bujonu od iznutrica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: