Punjeni svinjski kare sa sosom od kapra

08/11/2018
"Svinjski kare sa ukusnim nadevom i aromatčnim sosom - sa ovakvim jelom možete osvojiti svačije srce "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu isečemo na komade debljine 5-6cm. Na svakom pravimo prorez po sredini. Otvaramo pažljivo i iztanjimo čekićem.

Sa jedne strane stavljamo parče crvene paprike, sir i po jedno kuvano jaje. Pažljivo uvijamo drugom polovinom i učvrstimo čačkalicom za zube. Poređamo u pleh namazan uljem.

U tiganj sa malo masti dinstamo luk, beli luk i pečurke. Pairamo i u njih dodajemo brašno, vodu i balsamiko. Ostavljamo da vri nekoliko minuta.

Dodajemo kapar, pavlaku i začine. Smesu sipamo na punjeni kare. Krompir isečemo na krugove. U njih dodajemo začine i sitno iskane paprike.

Dobro promešamo i poređamo pored karea. Jelo pečemo na 220 stepeni oko 1 sat.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar