Neobično pecivo od lisnatog testa sa kremom

08/11/2018
"Odlično pecivo od lisnatog tessta za dobro raspoloženje i odličan početak dana "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 kg
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • brašno - 7 supenih kašika
  • maslac - 60 g
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 2 kesice
  • šećer - 1 šolja
  • za posipanje
  • kokosovo brašno - u boji
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite krem, u kaseroli ugrejte polovinu mleka sa šećerom, masalcem i vanilom.

Stavite na vatru i ostavite da provri.

U posudi umutite jaja sa brašnom i preostalim mlekom tako da nema grudvica od brašna.

Čim mleko provri počnite da dodajete od smesu od jaja, ali lagano uz neprestano mešanje, pazite da ne uhvati dno i ne izgori.

Kuvajte i mešajte krem energično dok ne dobijete gust i gladak krem.

Skinite kaserolu sa vatre i ostavite da se ohladi.

Uzmite lisnato testo i podelite na dva dela.

Svaki deo isecite na pravougaonike il kvadrate, po želji. Uzmite oklagiju i prođite preko svakog parčeta, sa strane savijte ivice kao borduru i viljuškom probodite po dnu testa.

Tako se dno neće podići, a podvijene ivice će malo narasti i oblikovaće nešto kao mali zidić, koji neće dozvoliti da krem izađe.

Proceduru ponavljajte sa svim delovima testa, nakon toga u sredinu svakog stavite krem.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i stavite u rernu na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Kad bude gotovo ostavite da se ohladi po želji pospite kokosovim brašnom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar