Božićna svinjska kavarma na saču

10/12/2018
"E kakav će Božić biti ako na trpezi nema Božićne svinjske kavarme u saču "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • luk - 1 komad
  • praziluk - 2 struka
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paprike - 3 - 4 komada, pečene, crvene
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • mast - 1/2 supene kašike
  • čubar
  • vino - 100 ml
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • univerzalni začin - za roštilj
  • biber
  • soja sos
  • bujon od povrća - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo meso na kockice. Stavljamo ih u duboku posudu i začinimo soja sosm, začinom za roštilj i alevu papriku.

Promešamo dobro i ostavljamo sa strane na oko sat vremena. Isečemo praziluk i luk na krugove, papriku na trakice, a beli luk oljuštimo i izgnječimo.

Namažemo sači stavljamo meso .Preko njega dodajemo luk i praziluk, takođe i isečenu papriku i beli luk. Posipamo čubrom i biberom.

Dobro promešamo i dodajemo i oljušten i sitno iseckan paradajz. Kavarmu prelivamo vinom i bujonom.

Stavljamo u hladnu rernu i pečemo dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar