Predjelo pilići

Predjelo pilići
Fotografije: Zoritsa
12/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
"Kada je jedno predjelo pripremljeno sa topliko ljubavi i mašte, mnogo zdravica će se podići"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz očistimo, operemo i uz pomoć oštrog noža isečemo poklopce i ostavljamo sa strane.

U posudi pomešamo ceđeno kiselo mleko, krem sir, izgnječen čen belog luka, iseckanu mirođiju, iseckane orahe, jednu kašiku masinovog ulja i so po ukusu. Lepo promešamo i ostavljamo sa strane.

Izvadimo unutrašnjost paradajza uz pomoć kašike i punimo ih smesom.

Kupus izrendamo i začinimo maslinovim uljem, sirćetom i iseckanim peršunom, nakon toga stavljamo kao osnovu na tanjir.

Preko stavljamo punjeni paradajz stavljamo po jedan poklopac i od kružića šargarepe i maslina sečemo usta (kljun) i nos.

Od zrna bibera ili pimenta pravimo oči Iza stavljamo po struk peršuna za rep.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: