Humus sa leblebijama i crnim maslinama

13/12/2018
"Predjelo od leblebija za minut - potopiš i jedeš "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca102
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 mala kutija od 200 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • tahini od susama - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
  • masline - 7 crni
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo leblebije iz kutije. Odvojimo masline od koštica i sitno ih iseckamo. Sipamol ih u blender. Stavljamo 2 supene kašike maslinovog ulja, 1 supenu kašiku tahinija od susama.

Čen belog luka očistimo i sitno iseckamo, stavljamo i njega u blender. Ako dobijemo gustu smesu dodajemo tečnost u kojoj su bile masline ili 2-3 supene kašike vode. Začinimo solju po ukusu.

Pečemo 2-3 kriške hleba u tosteru. Vadmo koricu i sečemo na trouglove. Humus sipamo na tanjir i sa strane stavljamo trouglove hleba.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar